INTÉZMÉNYÜNKRŐL

Az Ács Károly Művelődési Központ közművelődési tevékenysége alapvető meghatározója Ráckeve város és környezete kulturális életének, igazgatása alatt működik a Tourinform Iroda.

Az éves munka gerincét a rendszeresen megrendezett nagyrendezvényeink adják: a Magyar Kultúra Napi, Költészet Napi, Magyar Nyelv Napi események, az Országos Nemzetiségi Fesztivál, a Pünkösdölő, mely az intézményünkben működő művészeti csoportok éves munkájának bemutatója is egyben, a János Vitéz Napok, a Kis Duna Vízifesztivál, az Őszi Ászok Fesztivál, Megszentelt idő program sorozat (Mézes Ráckeve Kiállítás, Adventi Fénygyújtás Ünnepe és az Ünnepre hangolódva) valamint a Karácsonyi Koncert.

Évente több alkalommal rendezünk élőzenés táncházakat, kézműves foglalkozásokat, közönségtalálkozókat, vetítéseket, melyek mindig nagy látogatószámnak örvendenek. A tanfolyamok, képzések, kiállítások, szakmai konferenciák, előadások, gyermekprogramok, bemutatók, városi és állami ünnepségek szervezésén és lebonyolításán túl az intézmény helyszínt és szakmai segítséget biztosít a városi és kistérségi civil szervezeteknek, kluboknak, köröknek, oktatási intézményeknek.

 

Az intézményben folyamatos közművelődési munka folyik több amatőr művészeti, népművészeti csoportba. A néptáncoktatás több korcsoportban zajlik: Bokréta Gyermek Néptáncegyüttes, Kéve Néptáncegyüttes, Rőzse Néptáncegyüttes. Több egyesületnek: Őszidő Nyugdíjas Klub, Íjász egyesület, Alkotóművészek és Művészbarátok Egyesülete, Fotóklub ad otthon a Művelődési Központ.

  • image
  • image
  • image
  • image

A néptáncoktatás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap intézményünkben a népi ének oktatás is, egészen óvodás kortól felnőttkorig, több kis csoportban. A Művelődési Központ két állandó szabadtéri színpaddal is rendelkezik, az egyik az intézmény épülete előtt, a másik pedig a festői szépségű ráckevei Duna-parton található. Számos nagyrendezvényünket szervezzük erre a két helyszínre, kihasználva a szabad tér nyújtotta lehetőségeket. Emellett a város más szabad területein, a Vadkacsa Szabadstrandon, valamint a Savoyai kastély parkjaiban is szervezünk szabadidős programokat.

Az Intézmény alapító tagja a Közép-Magyarországi Folklór Szövetségnek, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületnek, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének, a Magyar Fesztivál Szövetségnek és a Népművelők Egyesületének.

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete a 2003-as évben a magas szintű szakmai munka elismeréséül az Ács Károly Művelődési Központnak ítélte a Feketedió Közművelődési Díjat.

LÁTOGASSON EL ÖN IS RENDEZVÉNYEINKRE! 

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEINK

MUNKATÁRSAINK

Tóth István

Technikus

Szabó Gertrúd

Intézményvezető

Scholler Gyöngyi

Pénzügyi, ügyviteli előadó

Füstös Orsolya

Művelődésszervező

Németh Gézáné

Technikai alkalmazott