Az Ács Károly Művelődési Központ tavaly ezzel a névvel foglalta össze az Adventi várakozás időszakát.

A „Megszentelt idő…” három eseményt foglalt magába: a “Mézes Ráckeve”,  az “Adventi fények” és az “Ünnepre Hangolódva  programjainkat, az ünnepre való tartalmas készülődés jegyében.

A“Mézes Ráckeve” alkotópályázatunkat meghirdettük, de nem tudtuk hagyományos módon kiállítással egybekötve megrendezni, ezért egy online kézműves pályázatra cseréltük “Karácsonyi mézesek címmel.  A közös mézeskalácssütés nem valósulhatott meg, így az otthon készült mézesek fotóit vártuk email címünkre.                            Az „Adventi Fények”elnevezésű program a városi díszkivilágítás felkapcsolásának ünnepe Ráckevén. Már hagyomány városunkban, hogy Advent első vasárnapja előtti pénteken felkapcsoljuk Ráckeve fényeit. Ebben az évben közönség és kísérőprogramok nélkül valósulhatott meg az adventi fénygyújtás. Elmaradtak erre a napra tervezett programjaink Malek Andrea és zenekara koncertje, színpadi produkciók, az adventi kézműves vásár.  ‘Adventi fények” címmel online fotópályázatot hirdettünk.  Az Ács Károly Művelődési Központ mindenkit arra biztatott, kapcsolódjon otthonában ehhez az eseményhez! Díszítse otthonát, kertjét, környezetét ünnepi fényekkel, majd készítsen fotót és küldje el email címünkre. “Készüljünk együtt – otthon az Ünnepre!’– kértük látogatóinkat. Mindkét online pályázatunkra érkeztek fotók az elkészült alkotásokról! Köszönjük szépen munkájukat! Az elküldött képek színháztermünket díszítik, s természetesen facebook oldalunkon és honlapunkon is megtekinthetőek.

“VAN-E ÉRZÉS, MELY FORRÓBBAN ÉS SEJTELMESEBBEN MEGDOBOGTATJA AZ EMBERI SZÍVET, MINT AZ ÜNNEP ÉS A VÁRAKOZÁS IZGALMA?”                              (MÁRAI SÁNDOR)

Az ünnepi várakozás jegyében az Ács Károly Művelődési Központ két programhoz is kapcsolódott.                                                                  A Ráckevei ” VILÁGÍTÓ ADVENTI KALENDÁRIUM” apró, pici, titkot rejtő ablakai közül az 5. ablak díszítésére vállalkoztunk.

Majd csatlakoztunk a “Hagyj el egy Mikuláscsomagot 2020” kezdeményezéshez! 10 csomagot hagytunk el Ráckeve Város különböző pontjain. A csomagok gazdára találtak. Sok kedves üzenetet, visszajelzést kaptunk. S nagy örömünkre többen kapcsolódtak a felhíváshoz, hagytak el ők is csomagokat.  Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a sok kedvességet!

Minden Adventi Vasárnapra egy meglepetés összeállítással készültünk”Megszentelt idő 2020″ címmel. Ezekkel a rövid kis felvételekkel  szerettük volna segíteni az ünnepre hangolódást, a közös lecsendesedést. Szeretnénk megköszönni, mindazoknak akik  elfogadták felkérésünket és részt vettek az összeállítások létrejöttében, illetve közreműködtek dallal, tánccal, zenével. Köszönjük: a FOLKFONIX zenekarnak, Tihanyi Dánielnek, a Bara Zenekar vezetőjének Páll Évának és brácsásának Varga Gábornak, a Bokréta Gyermek Néptáncegyüttesnek, akik a Ránki György Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatos diákjai is – Kakuk Pálnak, Nagy Tímeának. Kőhegyi Dánielnek a karácsonyi molinóhoz rendelkezésünkre bocsátott fotót és Cserna Gábornak a csodálatos felvételeket.                                                                                                                              Az összeállítások megtekinthetőek ÁKMK facebook oldalán és a honlapján is : https://www.youtube.com/channel/UCbeYvbHG64S9_TLAKll6w2g

2021-ben is szeretettel várjuk Önöket programjainkon.