Idősek Világnapja az Ács Károly Művelődési Központban

  1. szeptember 30.

Szeptember 30-án az Ács Károly Művelődési Központba invitáltuk városunk 65 év feletti lakosait Idősek napi rendezvényünkre.

„A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik…”

Szabó Gertrúd igazgató asszony Pál  Korintusiakhoz írt 1. leveléből idézve üdvözölte az ünnepségen megjelenteket. Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek. Arra a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak és nevelnek bennünket!

Varga Viktória alpolgármester asszony gyerekkori emlékeit felelevenítve köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében kiemelte: “Nagyon fontosnak tartom az idősek szerepét abban, hogy terelgessék a fiatal generációt, és igen is hallassák hangjukat, és legyen ereje annak a szeretetnek, amit képviselnek.” Köszönetet mondott mindenkinek azért a sok kincsért, melyet szüleinktől, nagy, dédszüleinktől kaptunk és kapunk a mindenapjaink során.

Majd a Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak: Hegedüs Zsófiának, Kovács Lilinek és Ürögi Lilinek szavalatában gyönyörködhettünk. A verseket Kovácsné Nagy Mária tanárnő válogatta össze.

Meghívást kapott rendezvényünkre Mező Zoltán énekes, a Madách Színház színművésze és testvére Mező Márió. Régi slágerekkel, ismert dalokkal szórakoztatták a közönséget. Nagyon jó hangulat kerekedett és a műsor végén már együtt énekeltük az ismerős dallamokat. Előadásuk a Köszönjük Magyarország program jóvoltából valósulhatott meg.

A köszönet virágait, ajándékunkat Varga Viktória alpolgármester asszony és a Képviselő Testület jelenlévő tagjai: Szente Annamária, Mester Csaba és  Szanyó Tibor adták át az ünnepelteknek.

Köszönjük szépen a gyönyörű szegfűket Szanyó Tibor képviselő úrnak, Ottrok Viviennek a Vitamin-Virág Sarok tulajdonosának a csodás virágdekorációkat!