Naptár

Linkek


Elérhetőség
Ács Károly Művelődési Központ

2300 Ráckeve
Kossuth Lajos utca 51.

Telefon: 06-24/518-650
                06-24/518-651

Fax:        06 24/518-650

e-mail: szervezes@akmk.rackeve.hu
Admin
Táncház


Intézményünkről

Az Ács Károly Művelődési Központ közművelődési tevékenysége alapvető meghatározója Ráckeve város és környezete kulturális életének, igazgatása alatt működik a Tourinform Iroda.


Az éves munka gerincét a rendszeresen megrendezett nagyrendezvényeink adják: a Magyar Kultúra Napi események, az Nemzetiségi Találkozó, a Pünkösdölő, mely az intézményünkben működő művészeti csoportok éves munkájának bemutatója is egyben, a János Vitéz Mesefesztivál, a Ráckevei Nyár, az Őszi Ászok Fesztivál, Mézes Ráckeve és Adventi Fénygyújtás Ünnepe, valamint a Karácsonyi Koncert.

Évente több alkalommal rendezünk élőzenés táncházakat, kézműves foglalkozásokat, közönségtalálkozókat, vetítéseket, melyek mindig nagy látogatószámnak örvendenek. A tanfolyamok, képzések, kiállítások, szakmai konferenciák, előadások, gyermekprogramok, bemutatók, városi és állami ünnepségek szervezésén és lebonyolításán túl az intézmény helyszínt és szakmai segítséget biztosít a városi és kistérségi civil szervezeteknek, kluboknak, köröknek, oktatási intézményeknek.

Az intézményben folyamatos közművelődési munka folyik több amatőr művészeti, népművészeti csoportban. A néptáncoktatás több korcsoportban zajlik: Bokréta Gyermek Néptáncegyüttes, Kéve Néptáncegyüttes, Rőzse Néptáncegyüttes. A művészeti csoportok helyi, megyei vagy országos elismerésekkel rendelkeznek (Arany Minősítés, Pest megye Művészetéért díj, Ráckeve Város Közművelődési Díja, Pest Megyei Önkormányzat Közművelődési Díja, Pest Megye Népművészetéért Díj, Fesztivál és Nívódíjak, stb), a fiatal táncosok közül többen szóló, illetve páros kategóriában értek el kiemelkedő eredményeket. A néptáncoktatás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap intézményünkben a népi ének oktatás is, egészen óvodás kortól felnőttkorig, több kis csoportban. A Művelődési Központ két állandó szabadtéri színpaddal is rendelkezik, az egyik az intézmény épülete előtt, a másik pedig a festői szépségű ráckevei Duna-parton található. Számos nagyrendezvényünket szervezzük erre a két helyszínre, kihasználva a szabad tér nyújtotta lehetőségeket. Emellett a város más szabad területein, a Vadkacsa Szabadstrandon, valamint a Savoyai kastély parkjaiban is szervezünk szabadidős programokat.

            

Az Intézmény alapító tagja a Közép-Magyarországi Folklór Szövetségnek, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesületnek, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének, a Magyar Fesztivál Szövetségnek és a Népművelők Egyesületének.

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete a 2003-as évben a magas szintű szakmai munka elismeréséül az Ács Károly Művelődési Központnak ítélte a Feketedió Közművelődési Díjat.

Munkatársak:
Szerdahelyiné Lőrincz Nóra megbízott intézményvezető, művelődésszervező

Füstös Orsolya művelődésszervező
Németh Gézáné technikai alkalmazott
Scholler Gyöngyi pénzügyi, ügyviteli előadó
Tóth István, technikus

Postacím:
Ács Károly Művelődési Központ
Ráckeve
Kossuth Lajos utca 51.
2300

Telefon: 06-24/518-650, 06-24/518-651
Fax: 06 24/518-650
e-mail: szervezes@akmk.rackeve.huKisfilm Ráckevéről: